Lak Models Own - Absinthe


Vánoce jsou úspěšně za námi. U nás doma letos Ježíšek naděloval hlavně dětem. S manželem jsme se domluvili, že si dáme pouze ručně vyráběné dárky, nic kupovaného. Jenže listopad a prosinec byl tak nabitý prací a nemocemi, že nám plán nakonec nevyšel. Michal si alespoň na poslední chvíli vybral peněženku a čepici, ale já jsem si přála pouze svatej klid, takže jsem muže nechala ohledně Ježíška bez inspirace. Nakonec to ale dopadlo skvěle - zoufalému manželovi, kterému jsem navíc zakázala jít 23. do města, protože byla jeho pomoc potřeba doma, jsem navrhla, že mi může pod stromeček dát laky, které jsem si nedávno koupila. Ani mě nenapadlo, že z nich tak budu mít daleko větší radost. Takže jsem k vánocům dostala 20 laků Models Own a odlehčení mého černého nákupního svědomí.

S nákupy kosmetiky jsem se snažila přinejmenším posledního půl roku opravdu hodně krotit. Nebylo to lehké. Radši ani nemyslet na ty hodiny, které jsem strávila vybíráním a přebíráním na nejrůznějších eshopech, abych nakonec nákupní košík překopírovala do wishlistu a s povzdechem zavřela. Na stránkách Models Own jsem vybírala asi třikrát, ale naposled jsem přece jen neodolala. Normálně tyto laky stojí 5 liber (asi 160 Kč). Docela fajn cena za kvalitní laky, jenže poštovné do ČR je dalších dvacet liber. Takže když se k většině jinak skvěle vypadajících akcí a slev přičte nějakých 650 Kč, už tak výhodné nejsou. Ovšem vánoční akci se nedalo odolat: Jakýchkoliv 10 laků za £35, 15 za  £45, 20 za £55. Jeden lak i s poštovným pak vyjde na 185, 145 nebo 125 Kč. Akce ještě stále platí a snad neskončí, než článek dopíšu. Jestli Vám Ježíšek nadělil nějaké fádní papírky do obálky, tak je můžete vyměnit za barevné nádhery zde: http://www.modelsownit.com/xmas/polish-pick-and-mix

Laky Models Own mám moc ráda. Nejsou sice moje úplně nejoblíbenější, ale racionálně mám hned několik důvodů, proč je milovat: Jednak proto, že jsou moderní (nebo spíš módní?), takže člověk nemusí prokousávat spoustou růžových a červených odstínů, aby našel originální poklad. Nezvyklé barvy se většinou dají najít u drogérkovek typu Essence. Oproti nim má Models Own obrovskou výhodu - vynikající kvalitu. Tyhle laky krásně drží a dobře se nanáší. Co víc si přát?

Z nadílky jsem si vybrala lak, který mi přišel nejvánočnější díky tmavě zelené barvě: Absinthe z letní kolekce Velvet Goth. Kolekce mě podle promofotek se sametem barvy kojenecké stolice opravdu nezaujala, ale stejně jsem byla zvědavá, nakolik jsou podobné pískovým lakům od OPI nebo GS a jak by jim to slušelo ve špercích pod vrstvou pryskyřice. Překvapily mě, že jsou úplně jiné. Vůbec nejsou hrubé, nebo jen trochu díky třpytkám, ale zasychají matně, takže evokují samet z názvu kolekce. 


Což pak o to, škaredé to není. Jen by to celé bylo hezčí, kdyby se prvně nanesl normální třpytkový lak, pak vyrovnal top coatem a nakonec zmatnil čirým matujícím lakem. Navíc se stejně matný finish během pár hodin oleští. 
Na sluníčku se lak překvapivě hodně leskne.

Společně s manželem využíváme vánočního volna ke krocení našeho nového foťáku.
Takže zde na fotce můžete vidět i Michalův palec v celé kráse :)

Trable s lahvičkou
Nanášení nebylo úplně zlé (klasika - dvě vrstvy), když vezmu v úvahu, že matné laky strašně rychle schnou a společně s třpytkami začnou za chvíli dělat na štětečku neaplikovatené hrudky. Nedomyšlené mi ale přijde to sametové víčko. Je hezké a originální a navíc precizně flokované i z vnitřní strany, ale to je právě kámen úrazu: lak, na lak, který zůstane na hrdle lahvičky se drobné chloupky sametu lepí a dělají ještě další bordel, který se lepí na štěteček.

Ovšem výdrž je na matný třpytkový lak úplně neuvěřitelná. Rozhodně jsem s ním nejednala v rukavičkách a i třetí den stále drží bez jediného náznaku odlupování.

Fotky jsou tentokrát nic moc, protože nový foťák a umělé světlo... Možná to ještě někdy přefotím, když se mi bude chtít ještě někdy lakovat. Není špatný, ale ve frontě mi čekají hezčí.

Anička, zdá se, mou vášeň pro laky zdědila.
Novou barvičku musí pokaždé odborným pohledem zhodnotit.

5 komentářů:

  1. Tak ti pěkně děkuju, už je mám na cestě:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že si můžu odškrtnout, že jsem aspoň někoho stáhla s sebou ;-)

      Jaké sis objednala?

      Vymazat
    2. Já jsem teď díky viennetce objevila peel off base coat od Etude house, se kterým se jakýkoli lak jednoduše sloupne- do té doby jsem nekupovala glitrové laky ač se mi nejvíc líbí, protože odlakocávání byl pro mě horor, no a teď musím tu díru v lakové sbírce zaplnit, takźe jsem vzala všechno třpytkový, co nebylo zelený:-D

      Vymazat
    3. Peel off base coat musí být super. Já se přiznám, že teda odlupuju i bez něj. Tak a teď budu navěky vyhoštěna z řad lakovacích maniaček, protože tohle je asi největší hřích na světě. ;)

      S glitrovymi laky mám jiný problém - prostě mi nejdou nanést. Takže jich mám jen pár na koukání. Ale to mi samozřejmě nezabránilo, abych si také nějaké neobjednala: Z kolekce Fireworks ten růžový a holograficky čárkovaný. Z kolekce Mirror Ball jsem měla Dancing Queen z Ladyboxu, takže jsem věděla, že tahle kolekce fakt není pro mě. Ale úplně nejvíc se mi líbí Ibiza Mix z Hed Kandi. Tu se snad i odvážím nalakovat. Ovšem Mixed Up je úplně nejdivnější gliter na světě. Budu o něm muset něco napsat, jen co se jej odvážím otevřít znova ;)

      Vymazat
    4. Mirka taky odlupuje i bez něj, ale mně to nejde, držej mi mrchy jak helvétská víra a alobalová metoda mě zas hrozně pálí na prstech, takže tohle je pro mě vysvobození:-)

      Vymazat