Rtěnka Lancome Color Fever 104 Orange Fashionista

Chtěla jsem být konečně jednou up-to-date a ještě za tepla vám nabonzovat úžasnou rtěnku, kterou jsem si koupila v Sephoře v Praze na Hlaváku, ale než jsem se k tomu dostala, tak už toto poselství značně vychladlo, protože pochybuju, že jí ještě budou mít. Byla totiž ve výprodeji. Dokonce jsem si doma připravila půdu pro to, že o ní napíšu, a prozradila jsem manželovi její cenu. On je totiž jedinej o kterým vím jistě, že to tu čte. No a pak nic - s nafocenýma fotkama jsem celý týden pendlovala mezi Prahou a Brnem, mezi učením a neštovicema tečkovaným dítětem a nenašla si ani těch blbejch pár (deseti)minut na to, abych napsala článek. Mě zkrátka asi není souzeno něco někdy publikovat včas. Ale budu to zkoušet dál!


TL;DR: Rtěnku Lancome Color Fever 104 Orange Fashionista si kupte pokud:
✓ chcete být letos v létě "in" s oranžovou rtěnkou, ale úplně šílenou oranžovou nechcete, spíš její červenou sestřenici
✓ se ve výrazných levných rtěnkách necítíte úplně bezpečně
✓ hrajete spíš na barvu, než pocit "hydratace"
✓ přežijete obal, na kterém jsou vidět otisky prstů
✓ věříte hodnocení na MakeupAlley
✓ ji seženete (v Sephoře tuto řadu vyprodávají)


Pondělí. Normálně pondělky neřeším. Normálně je mívám i ráda - nový začátek a tak... Tenhle byl jiný. Jeden z těch dní, ve kterých by člověk prodal vlastní matku, aby nemusel ráno vůbec vylézt z postele. Musela jsem nejen vylézt, ale navíc se i slušně obléct. Pokud si vzpomínáte - je to při pohledu z okna až k neuvěření, ale bylo pořádně vedro. Takže procedura slušného oblékání zahrnovala změnu zimního šatníku na letní. Postupně jsem vyzkoušela a vyřadila čtyři halenky a dvě sukně natrvalo a jednu halenku a šaty s podmínkou. To člověku moc nepřidá. Nakonec jsem k sobě "sladila" sukni, černé tričko. Náhodou mi padl do oka i náhrdelník, který se k sukni hodil. Ale furt nic moc...

Fakt se mi líbí tak, že jsem si
se ve vlaku snížila k "selfie"
webovou kamerou.
Narychlo jsem nahodila fasádu a pojala pocit, že by se to celé dalo vyřešit, posunout na jiný level, či o úroveň výš či pozdvihnout či jak se tomu ještě říká VÝRAZNOU RTĚNKOU. Ano, tou MUFE, co máme všechny ze Senzaboxu, některé dvakrát až třikrát. To je pak ovšem na pováženou, když ANI JEDNU z nich nemůžete najít. Grrr... Vzít jinou? To teda ne. Takhle jsem si to vymyslela a takhle to bude. Přes to nejede vlak! Jenže vlak nejede přes rtěnku, ale jede z nádraží, takže šup šup z domu. Bez rtěnky.

Ve vestubulu mi došly dvě věci: za prvé, že jsem si nedala ani řasenku, za druhé, že jsem se z domu nechala vyhodit milujícím manželem, který dohlíží na moje včasné odchody, o půl hodiny dřív, než bylo potřeba. Naštěstí je na nádraži Sephora, ve které by se dalo vyřešit obojí: Skvělá příležitost zkusit si nějakou řasenku - namalovat se a pak celodenním provozem zjistit, jestli to náhodou na ní ONA - ta jediná pravá neopadávající řasenka, která ze mě do večera nevytvoří něco mezi pandou velkou a Alice Cooperem. Ale o řesence až příště. Když totiž moje (již ořasenkované) oko zavadilo o stojan MUFE, opět se ve mě vzbudila ta dotěrná myšlenka, že výrazná rtěnka by mi spravila den, vylepšila outfit a náladu a celkově vyřešila můj zásadní #firstworldproblem co s načatým životem. Ovšem "mufky" teda nic moc - jen pár barev... Moje peněženka mi začala připomínat, že za tu cenu je nemám ani zkoušet. Vydala jsem se tedy ke stojanu s výprodejem a nechala si otevřit všechny rtěnky, které tam už stokrát přelepené izolepou měly. Poslední z nich byla ONA. Oranžová podle názvu - Orange Fashionista, v tyčince ovšem vyloženě červená. Za 500 Kč musela být moje. (Ano, manžel se podivil, že se rtěnky prodávají za 500 Kč ve slevě. Ano, přijde mi to rozumná cena. Na rtěnku, která má být na rtech vidět a chvíli vydržet. Ano udělá mi větší radost i sluzbu, než pět rtěnek z drogérky.)

Rtěnka Lancome Color Fever 104 Orange Fashionista. Jinak nemám na obličeji vůbec nic.
Vyzkoušela jsem ji až ve vlaku, který jsem dobíhala s vyplazeným jazykem. Napoprvé na rtech trochu jezdí, ale další vrstva to spraví. Není nijak extra hydrarační, ale necítíte ji na rtech tolik jako už zmiňovanou MUFE Rouge Artist Intense. V silnější vrstvě a v umělém osvětlení vypadá vyloženě červeně. Na sluníčku je to krásná tmavě, ale zářivě oranžová barva. V tenké vrstvě, nebo trochu ojezená je to oranžový zvýražňovač na rtech. I když se stírá, tak rty docela obarví, takže nebudete mít po obědě kolem pusy oranžovou ohrádku. Výdrž má podle mě dobrou, ale těžko posoudit. Nevěřím na rtěnky, které vydrží jídlo a pití. Místo toho považuji za přirozené a úžasně ženské si rtěnku během dne kontrolovat a znova upravovat. S touhle to jde moc pěkně.

Když jsem se vrátila večer domů, začal ve mě hlodat další červík pochybností: Není stejná jako ta MUFE? Nechutně mě po celém dni bolela hlava, ale tu mufku jsem prostě musela najít. Aspoň jednu. Chodila jsem po bytě jak mátoho, za mnou manžel s tím, ať si jdu lehnout a neblbnu. Nakonec jsem ji teda našla. Večer vypadala dost podobně, ale ráno na sluníčku byly veškeré mé obavy zažehnány. Koupila jsem si zcela oprávněně ve slevě za půl litru rtěnku ze které mám obrovskou radost. Tak velkou, že jsem měla potřebu jí věnovat celý dlouhý článek.

Dámy, pokud máte někdy pocit, že celý svět se proti vám spikl, že je všecko na houby, že se nedaří... ...a že by to mohla spravit jedna drahá rtěnka... ...běžte si ji koupit! Třeba to bude fungovat i na vás. A když ne, tak po ní aspoň neztoustnete tolik, jako po zmrzlině za stejnou cenu. A to se vyplatí ;)

3 komentáře:

  1. Je krásná! A já to tu přece čtu taky! ;-) Ale na oranžové rtěnky mě neužije, mám s nima strašně žluté zuby. :-D A uznávám, když je den na prd, koupě krásné rtěnky spraví kde co. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo... žluté zuby... To radši neřeším :) Prostě si říkám, že je nebudu moc cenit a bude to OK. Jinak bych si asi žádnou krásnou rtěnku v životě nekoupila...

    A oceňuji, že to tu čteš. Manžel se ještě neráčil dostavit ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Já to tu taky čtu! Rtěnka je parádní, taky dneska jdeme s Mínuškou omrknout Hlavák;-)

    OdpovědětVymazat